EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2010 00:25

Türkoğlu`nda, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kitap ve dondurma dağıtıldı

Türkoğlu`nda, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kitap ve dondurma dağıtıldı
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Merkez Ulu Cami bahçesinde düzenlenen açılış programıyla başladı.
 
İlçe Müftü Vekili Süleyman Ceyhan, törende yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimiz'in (sav) doğumuna denk gelen haftanın, 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını hatırlattı.
 
Bu yıl Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğumunun 1439. yıl dönümünün kutlandığını ifade eden Ceyhan, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgi verdi. Peygamber sevgisi etrafında toplumda birlik ve beraberlik sunmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Ceyhan, kendi bölgelerinde programlar düzenleyeceğini kaydetti. Daha sonra, "Kur'an'a göre Hz. Peygamber" konulu panel gerçekleştirildi. Süleyman Ceyhan'ın oturum başkanlığını yaptığı panele Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdul Hamit Sinanoglu, öğretim görevlisi Doç. Dr. Nuri Kahveci, Emekli Vaiz Mehmet Taşkıran konuşmacı olarak katıldı.
 
Program sonrasında misafirlere dondurma ve kitap hediye edildi